CEASURI DE DAMA

CEASURI DE DAMA

Ceasuri de Dama


Te invitam sa alegi ceasurile de dama de la Roxanne's, accesoriile ideale pentru femeile contemporane, care isi doresc originalitate si unicitate!

Setare Direcție Descendentă
Setare Direcție Descendentă
Livrare gratuita


"Nu te limita la a privi ceasul, fa ceea ce el face. Mergi inainte!"


Sam Levenson


Ceasurile Roxanne's pentru femei integreaza inovatia decorarii cadranului cu opere de arta minuscule, realizate, pictate si aplicate manual, cu prestigiul si calitatea mecanismelor japoneze Myiota, creand astfel accesoriul ideal pentru femeile contemporane, care isi doresc originalitate si unicitate.


Cu peste 600 de ani de prezenta in viata noastra, ceasurile pot fi considerate ca fiind unul dintre cele mai vechi dispozitive create de stramosii nostri in locul nasterii civilizatiei moderne - Babylon. Oferindu-ne mijloacele necesare pentru a urmari timpul, a construi orare si a controla fluxul de rutină zilnica, ceasurile au reusit sa creeze aspectul civilizatiei moderne pe care o traim astazi. Oamenii au fost fascinati dintotdeauna de trecerea timpului. De la omul preistoric, pană la nebunia tehnologiei moderne, lumea ceasului a vazut dispozitive diferite folosite pentru masurarea timpului. Ceasurile solare si cele de apa au fost printre cele mai comune metode de urmarire a timpului, inainte ca ceasul mecanic sa fi fost inventat la sfarsitul anilor 1200.


Atestarile istorice ale primelor ceasuri manufacturate dateaza din anul 3500 i.Hr., cand constructorii egipteni vechi au inceput sa ridice obeliscuri inalte in apropierea templelor si a resedintelor lor regale. Aceste structuri inalte de piatra au servit drept scop de a arunca o umbra soarelui pe spiralele decorate precis, care au fost asezate pe pamant, unde oamenii puteau vedea usor umbra si ora actuala a zilei. Chiar daca in Babylon au fost create modele initiale ale calatoriilor solare, oamenii de stiinta egipteni au luat aceasta inventie si au avansat folosirea si precizia lor pe parcursul a peste 3000 de ani, timp in care au descoperit solstitiul de iarna, solstitiul de vara, separarea zilei in ore.


In 1275, a fost inventat in Anglia primul ceas mecanic. Unul dintre cele mai vechi ceasuri, datand din 1386, se gaseste la Catedrala din Salisbury. La inceputul anilor 1300, in Italia, au fost construite trei tipuri de ceasuri mecanice (unul astronomic, unul care declansaza sunetul unui clopot la fiecare ora si unul care urma orele, rasaritul si zilele lunii). Odată cu trecerea anilor, fierarii au continuat să construiască ceasuri cu clopote puternice pentru a fi auzite în toate casele și orașele. Secolul al XVI-lea a introdus folosirea alamei, a bronzului si a argintului in locul fierului folosit anterior.


In 1540, s-a nascut industria de ceasuri elvetiene, deoarece reformatorul John Calvin a interzis oamenilor sa poarte bijuterii, iar bijutierii au fost nevoiti sa invete o alta meserie, ceasornicarie. In 1574, primul ceas de buzunar cunoscut este creat in bronz cu reprezentari religioase atat pe fata, cat si pe spate. Ceasurile de buzunar au aparut la sfarsitul secolului al XVI-lea si la inceput, indicau doar ora. Asta pana în 1680 cand a fost adaugat secundarul. Ceasul de buzunar a inlocuit vechiul ceas cu pandantiv. Aceasta schimbare se spune ca a avut loc dupa ce Charles al II-lea al Angliei a introdus moda purtarii vestelor. Datorită purtarii ceasului intr-un buzunar, in loc sa fie protejat intr-un pandantiv, forma a fost aplatizată si curbata. Fata ceasului era acoperită cu sticla în 1610 pentru a proteja limbile de deteriorare.


Primul ceas de dama pentru mana, a fost creat in 1812 de Abraham-Louis Breguet, pentru a se potrivi incheieturii Reginei din Napoli. Se pare ca aceste modele au fost introduse anterior in anii 1570, dar au fost descrise ca un ceas de brat - se spune ca primele femei care ar fi purtat ceas de mana au fost regina Elisabeta si regina Maria Antoinetta. Inovatia lui Breguet a precedat urmatorul ceas de mana pentru femei, fabricat de producatorul de ceasuri elvetian Patek Philippe care a realizat, in 1868, pentru contesa Koscowicz din Ungaria, mai mult o bijuterie fashion decat un ceas. Ceasurile de mana erau purtate in principal de femei, deoarece aveau o imagine feminina, motiv pentru care barbatii preferau sa poarte in continuare ceasuri de buzunar. Marii ceasornicari au inceput sa investeasca pe aceasta piata feminina profitabila, incurajand femeile sa detina mai multe ceasuri pentru a se potrivi unei varietati de tinute si ocazii. Rolex a fost printre brandurile de ceas care au recunoscut importanta publicului feminin la moda. Multi ani, ceasul "Princess" al lui Rolex, lansat in 1920, a fost cel mai scump ceas de dama.


Fortele armate erau exceptia. Ceasurile de mana au devenit mai populare pentru barbatii din armata. In 1880, Constant Girard, din Girard-Perregaux, a produs 2000 de ceasuri de mana pentru ofiterii germani. Aviatorul brazilian Alberto Santos-Dumont era in cautarea unui ceas care sa-i permită sa-si tina ambele maini pe comenzile avionului, in timpul zborului. A intrat în contact cu bunul sau prieten Louis Cartier pentru a veni cu o alternativa. Cartier si ceasornicarul sau Edmond Jaeger au dezvoltat ceasul de mana Santos, popularizat de Santos-Dumont care l-a purtat in timpul zborurilor sale.


Ceasurile de mana au cucerit rapid lumea dupa sfarsitul primului razboi mondial. Cand innotatoarea britanica Mercedes Gleitze a innotat in 1927, cu un Rolex Oyster rezistent la apa, purtat la incheietura mainii, a creat o imagine moderna si sportiva pentru ceasurile de mana, acestea au inceput sa fie dorite, atat de femei, cat si de barbati.


In 1930, a fost brevetat primul cronometru de catre compania Breitling Watch, chiar daca a fost inventat initial in 1770. Cronograful, similar cu un cronometru, masoara timpul in plus fata de cresterile timpului de inregistrare. Ceasurile electronice au fost introduse in 1950. Acestea au prefigurat ceasul de quart, introdus in 1969. Ceasul cu quart a inlocuit toate piesele mobile aflate in ceasurile mecanice, cu o baterie. Astfel, ceasurile au devenit mai rezistente la socuri, mentinand o precizie mai buna.


Dupa cel de-al doilea razboi mondial, luxul era pe ordinea de zi, iar acest spirit de cautare a placerilor, a dat companiilor Piaget, Jaeger-LeCoultre si Chopard un nou sentiment de creativitate. Industria de ceasuri a intrat in era designului ceasurilor pentru barbati, folosind tehnologie de ultimă ora si a reusit sa dea uitarii eticheta efeminata a acestui model de ceas. Timp de mai multe decenii, s-ar putea argumenta ca piata de ceasuri de sex feminin a fost aliniată, energia fiind concentrată pe interesul unui public de sex masculin. Multe ceasuri pentru femei au fost pur si simplu adaptate, adaugandu-se diamante unor ceasuri masculine. Sau, acelasi stil, dar in culoarea roz :)


Nu se poate spune acelasi lucru despre actuala piata de ceasuri, care este destul de variata si interesanta din perspectiva femeii. Exista astazi un numar mare de designeri femei in industrie. Rezultatul este un design intuitiv, care ofera ceea ce doresc femeile, nu ceea ce barbatii cred ca vor.


La Roxanne's Jewellery, ceasul este mai mult decat un instrument care iti arata trecerea timpului, este un accesoriu fashion care va completa cu succes orice tinuta, adaugandu-i un plus de originalitate. Descopera intreaga gama de ceasuri cu personalitate