Aegerea colierului / pandantivului potrivit

Colierul sau pandantivul bine ales va adauga un stil aparte vestimentatiei tale. In general, un colier este definit ca fiind orice tip de lant decorat de cristale, pietre pretioase sau semipretioase, perle. Exista de asemenea si varianta unui singur cristal, piatra pretioasa sau semipretioasa, design metalic fin sau perla, de obicei suspendate pe un lant.

Atunci cand alegi un colier sau un pandantiv, ia in considerare faptul ca lungimea sa va marca zona unde va sta pe piept.

 

Iata tipologia colierelor / pandantivelor in functie de lungimea lor:

Colierul tip Guler - Collar Necklace

Acest tip de colier se poarta foarte strans in jurul gatului si, de aceea, este foarte scurt - are cca 30 cm lungime.

Este in general o piesa statement din pietre sau cristale mari sau este confectionat din trei sau mai multe randuri si accesorizeaza un gat lung.

Colierul tip Choker

Este strans si el in jurul gatului, are intre 38-40 cm lungime.

Este asezat deasupra claviculei si iti va pune in evidenta si decolteul. Se poate purta in timpul zilei sau seara, la orice tinuta si este potrivit pentru toate tipurile de gat, dar este recomandat in special persoanelor cu gatul subtire deoarece atrage atentia asupra acestei zone a corpului.

Colierul / Pandantivul tip Printesa - Princess Necklace

Colierul tip Printesa are o lungime aproximativa de 45-50 cm.

Se poarta la baza gatului, asezat pe clavicula, este cea mai purtata lungime pentru acest tip de bijuterie.

Colierul / Pandantivul Matineu - The Matinee

Acest tip de colier este mai putin purtat decat stilul "Printesa" si este recomandat doamnelor cu gatul si bustul mai mari.

Are intre 50-60 cm si accesorizeaza perfect o tinuta de afaceri, fiind potrivit in special vestimentatiilor cu gulere inalte sau fara decolteu.

Colierul / Pandantivul tip Opera - Opera Necklace

Acesta are o lungime dramatica de cca 60-75 cm.

Se poarta peste bluza sau rochie, aducandu-i o tenta chic si un dinamism aparte prin difuzarea luminii cristalelor sau pietrelor pretioase sau semipretioase, odata cu miscarile purtatoarei sale.

Colier / Pandantiv tip Coarda (sau Lariat) - The Rope / Lariat

Poate ajunge pana la nivelul buricului, lungimea sa variind de la 75 cm, ajungand sa depaseasca 90 cm.

Este realizat de obicei in stil pandantiv si se potriveste deopotriva unei tinute business elegante sau uneia de seara.

Colierul de acest tip poate fi purtat in diferite moduri pentru a se potrivi mai multor ocazii si tinute. Purtat simplu, este perfect pentru persoanele inalte, iar rotit de mai multe ori in jurul gatului va crea un efect special, de straturi glamour.

Colierul ajustabil

Pentru o flexibilitate suplimentara sunt montate de obicei extensii la o extremitate, fapt ce permite reglarea lungimii.

Colierul reglabil poate fi o buna alternativa si atunci cand este oferit cadou si nu esti sigur ce lungime i se potriveste persoanei careia ii va fi daruit.

Mix and Match

Combinarea a doua sau mai multe tipuri de colier va crea senzatia de colier multiplu, in straturi de lungimi diferite.

Acest mic truc iti va personaliza stilul si vestimentatia si se va potrivi multor tinute si ocazii.

 

La Roxanne's Jewellery & Giftware vei gasi intotdeauna modelul potrivit, care sa iti puna in valoare atuurile fizice, indiferent de stilul sau personalitatea ta.

Purtate la baza gatului sau peste bluza sau rochie, colierele si pandantivele din colectiile noastre vor desavarsi spectaculos orice outfit, de zi sau de seara.