Coliere

Colierele Roxanne's vor adauga stralucire si eleganta vestimentatiei tale, indiferent de momentul zilei si iti vor aduce energia pozitiva de care ai nevoie!

filtre
"Nimic nu este mai elegant decat o fusta neagra si un pulover, purtate cu un colier stralucitor, cu multe cristale .”

CHRISTIAN DIOR

Detaliile inceputului: de la coliere handmade pana la cele prelucrate automat

Frumusetea fiecarei bijuterii sta in ochii privitorului de fapt. Insa, detaliile care fac diferenta intotdeauan vor atrage privirile celor care apreciaza munca adevarata. Din varietatea de modele bijuterii handmade au facut parte, inca din cele mai vechi timpuri diversitatea de coliere. Cu o intreaga vechime in spate, acestea continua sa fie bijuterii esentiale in castea de valori a fiecarei doamne.

Colierele sunt printre cele mai vechi bijuterii cu care omul a incercat sa isi impodobeasca tinuta. Recent s-au descoperit urmele a ceva ce seamana cu un colier din scoici, datand de acum aproape saptezeci de mii de ani. In Epoca pietrei, colierele din scoici erau destul de raspandite. Mai tarziu, la scoici s-au adaugat ca materii prime prietre, oase, gheare si dinti proveniti de la animale, mai apoi coralul mediteranean. Odata cu descoperirea metalelor, oamenii au inclus si bucatele de fier si bronz in componenta colierele pe care le purtau. Toate acestea erau facute de mana omului, deci clasicele coliere handmade datează încă din Epoca pietrei.

Adevarata inflorire a colierelor a avut loc in Egiptul Antic. Egiptenii, mai ales cei bogati (femei si barbati), purtau coliere handmade bogat ornamentate si cu modele mult mai complexe decat ale altor civilizatii. Adesea, colierele erau puse in morminte alaturi de cei care le-au purtat de-a lungul vietii.

In Grecia Antica se confectionau deja o multime de tipuri de coliere. Materialul cel mai des folosit era aurul. Mai tarziu, femeile purtau la gat mai multe siruri de coliere pentru a arata bogatia sau pozitia sociala, prestigiul, identitatea. In perioada anglo-saxona, se purtau foarte mult margelele din teracota sculptata si colorata. Se mai purtau si margelele de chihlimbar, ametist, cuart si sticla.

Apoi, pentru o vreme, numeroasele modele de coliere si-au pierdut din popularitate, fiind apoi "revitalizate". In Evul Mediu, colierele au inlocuit brosele si au devenit un element integrat in vestimentatie, ramas la loc de cinste pana in zilele noastre. Aceste piese cu pietre pretioase, din materiale pretioase, erau, in secolele XIV, XV si pana la inceputul secolului XVII, de asemenea, o dovada a averii si a statutului social. In Europa si America, moda accesorizarii tinutei cu aceste piese, a fost abordata de doamnele elegante, care purtau rochii decoltate (cu cat decolteul era mai mare, cu atat si diversitatea de modele coliere handmade erau pe masura).

Astazi, colierele Roxanne's sunt purtate de femei la orice varsta si pot schimba complet o tinuta, adaugandu-i un plus de personalitate si culoare.

Odata ce vei alege si vei purta o bratara Roxanne’s, te vei simti diferita, distinsa si vei atrage, cu siguranta, admiratia celor din jur!