Cercei Cadou Surpriza | Roxannes.ro

BIJUTERII BARBATI

BIJUTERII BARBATI

Bijuterii Barbati


Fiecare bijuterie pentru barbati este o opera de arta care defineste masculinitatea si eleganta. Alege-ti preferata si defineste-ti un stil propriu!

Setare Direcție Descendentă
Setare Direcție Descendentă
Livrare gratuita


"Diferenta dintre stil si moda este calitatea.”


Giorgio Armani


Bijuteriile pentru barbati: intre istorie si zilele noastre


Barbatii au inceput sa poarte bijuterii cu mult înainte de femei pentru stil, protectie si noroc. Apoi, a fost o perioada cand categoria de bijuterii pentru barbati a ocupat un loc mai putin important, lasand intaietate bijuteriilor de dama. Vremurile s-au schimbat si, incet-incet, bijuteriile masculine au inceput sa capete din nou importanta, odata cu cresterea numarului de barbati atenti la stilul si aspectul propriu. Potrivit New York Times, bijuteriile pentru barbati sunt din nou in voga, datorita influentei diferitelor persoane publice - artist, sportivi si a printului Harry, care este adesea vazut purtand bratari din pietre semipretioase si piele.


Se pare ca Omul de Neanderthal a fost primul care s-a accesorizat, istoricii fiind de parere ca si-a creat prima bijuterie din lume acum 130.000 de ani din dinti de animale si scoici. Asadar, evolutia fascinanta a bijuteriilor barbatesti de-a lungul vremurilor a inceput cu produse din natura - flori, frunze, ramuri, oase de animale si pietre. Vechii greci sunt cunoscuti ca au purtat coroane de flori pe cap sau ghirlande pe umeri. Frunzele sau florile reprezentau diferiti zei: de exemplu, stejarul era reprezentativ pentru Zeus, laurii pentru Apollo, viile pentru Dionysos. Laurii erau de obicei purtati de militari si cei aflati în serviciul public, iar frunzele de maslin erau folosite de consuli si senatori. Aceste podoabe au fost purtate in timpul ceremoniilor si paradelor si au fost vazute in general ca o expresie a bogatiei si puterii, precum si calea de a atrage atentia zeilor lor. Totodata bijuteriile erau purtate si pentru a indeparta spiritele rele, obicei pastrat pana in zilele noastre.


Odata cu descoperirea metalelor si a tehnicilor de prelucrare a acestora, urmatoarea evolutie naturala pentru decorarea corpului a fost crearea de bijuterii din metale precum aurul, argintul, bronzul, cuprul si fierul. Aurul si argintul, fiind mai rare, mai stralucitoare si mai greu de modelat, erau in general rezervate celor mai nobili si mai instariti, in timp ce membrilor mai mici ai societatii le reveneau bijuterii din cupru si fier.


La inceput, modelele de bijuterii erau foarte mari, departe de ceea ce purtam astazi.


In evul mediu, a aparut diferentierea intre bijuteriile pentru barbati si cele pentru femei. Intr-o societate din ce in ce mai ierarhica, barbatii erau vazuti ca fiind superiori femeilor si au ocupat exclusiv pozitii de putere Coroane, sceptre, brose speciale si alte elemente au fost folosite pentru a defini roluri specifice in societate. Cu cat un barbat purta mai multe bijuterii, cu atat mai bine era vazut. Pentru barbati, inelele au fost deosebit de importante, deoarece reprezentau o modalitate de a se identifica cu anumite ranguri, simboluri sau familii importante. In aceasta perioada, bijuteriile barbatilor devin mai stilizate. Pietrele pretioase si culorile au fost folosite pentru prima data, iar designul si moda au devenit din ce în ce mai importante pentru barbati. Bijuteriile masculine si-au extins gama de la inele, la brose, butoni, ace de cravata si catarame. Odata cu dezvoltarea comertului dintre natiuni si continente, mai multe materiale exotice si pietre pretioase au devenit disponibile din zone indepartate. Fireste, acestea erau rezervate exclusiv celor mai bogati membri ai societatii.


La fel ca tendintele modei feminine, moda barbatilor se schimba mereu, desi stilurile specifice de imbracaminte nu se schimba atat de rapid ca cele pentru femei. Cu toate acestea, au existat multe schimbari în bijuteriile pentru barbati de-a lungul secolelor. De la sfarsitul secolului al XVI-lea până la sfarsitul secolului al XVII-lea, era la moda ca barbatii sa poarte un singur cercel in ureche, cu model stil drop (lung), mai degraba decat un cercel pe lobul urechii (stud). In timp ce moda in domeniul vestimentatiei masculine s-a schimbat, la fel a evoluat si gustul lor in ceea ce priveste accesoriile. In multe cazuri, bijuteriile pentru barbati erau practice si decorative. De exemplu, cravatele pliate elaborate aveau nevoie de o prindere, prin urmare, a fost realizat si introdus acul de cravata. Ceasurile cu lant au aparut atunci odata cu renuntarea la pantalonii si inlocuirea lor cu pantalonii stramti, care nu aveau pliuri sau buzunare in care sa se pastreze un ceasornic. Butonii pentru camasa apar ca necesitate de a tine manecile inchise.


Din secolul al XVII-lea, tehnicile de producere abijuteriilor au devenit tot mai avansate, cu rezultate tot mai frumoase si mai elaborate. Pietrele au inceput sa fie fatetate, nu doar lustruite, pentru o stralucire deosebita. Designerii acestei perioade, se inspirau din epocile trecute de la vechii greci, romani sau egipteni, dar si din arta renascentista.


Odata cu revolutia industriala, bijuteriile pentru barbati au devenit din ce in ce mai accesibile tuturor claselor sociale. La inceput, acest lucru a fost salutat, dar, cu timpul, barbatii au dorit sa poarte bijuterii unce, lucrate manual. Astfel, bijuteriile artizanale au devenit din nou populare. Incepand cu anul 1900, designerii de bijuterii au renuntat la inspiratia trecutului, axandu-se pe crearea unor stiluri moderne, folosind in premiera modele geometrice sau influente din Orientul Indepartat. In secolul al XX-lea, cand multi barbat erau angajati la birou, ceasurile de mana au devenit cea mai populară forma de bijuterii pentru barbati. In zilele noastre, categoriile de bijuterii cele mai populare includ butoni, pandantive si bratari pentru barbati.


Astazi, bijuteriile pentru barbati alese cu grija iti vor pune in valoare toate atributele masculinitatii: putere, virilitate si eleganta!


 
Bijuteriile de calitate premium, pentru barbati, iti vor redefini stilul si personalitatea!
Alege Roberto Monti!