Legenda Sfantului Valentin

Legenda Sfantului Valentin

Se spune ca, odata, era un imparat roman pe nume Claudiu al II-lea. Luptator indarjit, acesta isi dorea o armata puternica, insa majoritatea barbatilor romani nu voiau sa mearga la lupta. Gandindu-se ca motivul ar fi fost ca acestia nu doresc sa-si paraseasca sotiile si copiii, a decis ca niciunul dintre ei sa nu se mai poata casatori. El a crezut ca aceasta lege ii va face pe barbati sa mearga la razboi si sa lupte ca niste adevarati soldati. Valentin, care era preot, considerand nedreapta hotararea imparatului, a casatorit in secret cupluri, cununiile fiind facute in locuri ascunse.

 

 

Afland ce se intampla, Claudiu l-a arestat, iar Valentin a fost intemnitat si condamnat la moarte. Pana in ziua executiei, el a trimis scrisori de adio catre prietenii sai si le-a semnat "Adu-ti aminte de Valentin al tau.” De asemenea, se spune ca, in tot acest timp, a primit la randul sau scrisori de recunostinta de la tinerii indragostiti pe care i-a ajutat. Sfantul Valentin a fost probabil executat pe 14 februarie in anul 269 sau 270. Nu se cunosc toate detaliile legate de viata Sfantului Valentin si nu se stie daca legenda are o baza istorica reala.

 

Chiar si asa, desi povestea are un final trist, ea ne aminteste ca Valentine’s Day este un prilej de sarbatoare a iubirii in toate formele sale, in care sa ne gandim mai mult ca niciodata la persoanele dragi si sa le multumim ca fac parte din viata noastra. Sa oferim cadouri de dragoste si sa traim iubirea la maxim!

Taguri: