5 motive să cumperi bijuterii handmade

5 motive să cumperi bijuterii handmade

Opțiunile pe care le ai la dispoziție atunci când vine vorba despre bijuteriile cu care vrei să îți întregești colecția personală sunt numeroase, indiferent dacă este vorba despre un magazin online sau unul fizic. Totuși, alegerea finală în ceea ce privește bijuteria pe care ți-o dorești stă doar în mâinile tale.

Cu siguranță auzi adesea ”Go Local” sau ”Support Local”. Din această categorie fac parte și artizanii care își dedică orele de muncă pentru crearea de bijuterii handmade. Astfel, dacă îți dorești piese cu adevărat speciale, unice și elegante și vrei să le porți cu mândria că un bijutier a lucrat ore în șir pentru acea podoabă, atunci trebuie să cunoști câteva dintre motivele pentru care ar trebui să cumperi bijuterii realizate manual.

 

 

De ce să alegi modele de bijuterii handmade?

 

 

Dacă te-ai plictisit de modelele de bijuterii pe care le vezi peste tot și le găsești în majoritatea magazinelor, atunci, iată câteva motive pentru care trebuie să ai în colecție mai multe bijuterii handmade și mai puține bijuterii realizate în serie:


1. Fiecare bijuterie realizată handmade are o poveste de spus

Bijuteriile lucrate manual sunt rafinate și întotdeauna sunt realizate cu grijă. Pentru fiecare piesă și accesoriu se apelează la o precizie aparte pentru a crea, cu ajutorul mâinilor artistului, o adevărată perfecțiune.

Este vorba despre inspirație. Toate bijuteriile realizate manual au o poveste lungă. De la ideea care a generat crearea unei bijuterii handmade, până la povestea din spatele mâinilor care o creează, toate detaliile fac diferența dintre o brățară, un inel sau un talisman handmade și unul făcut cu ajutorul tehnicilor moderne de prelucrare.


 2. Bijuteriile handmade sunt unice și exclusive

Toate bijuteriile create manual sunt iconice și unice! Spre deosebire de cele care sunt concepute pentru a avea un design standard și pentru a se încadra în anumite norme ale trendurilor actuale, bijuteriile handmade vin la pachet cu toată pasiunea persoanei care a conceput-o. În timp ce o mașinărie specială produce un inel în doar câteva minute, bijuteriile handmade necesită ore în șir de muncă minuțioasă realizată doar cu ajutorul mâinilor și ustensilelor clasice de prelucrare a bijuteriilor.

Fiecare accesoriu realizat handmade va avea liniile sale unice, curbele specifice și detaliile sale aparte. Chiar și dacă persoana care se ocupă de crearea lor ar vrea să producă mai multe la fel, cu siguranță, vor fi mici detalii care vor face două bijuterii să fie doar aproape identice. 


3. Calitatea este una excepțională

Bijuteriile proiectate și realizate de mașinăriile speciale cu ajutorul tehnologiei care a avansat uimitor, de cele mai mult ori nu mai au nevoie de verificări amănunțite în plus. Fiecare bijuterie handmade are parte de o atenție chiunuitoare, uneori, la detalii. În timp ce o mașină specială pierde aceste defecte de bază, pentru o bijuterie handmade, tocmai aceste mici erori sunt piesa de rezistență care întărește ideea de lucru manual.

Totuși, pentru a-și perfecționa munca, fiecare artist care creează astfel de bijuterii, va avea în vedere estomparea fiecăror mici aspecte, pentru a garanta cea mai înaltă calitate existentă. Verificările de calitate ale unei piese lucrate handmade fac parte din proces. Bijuteriile lucrate manual sunt examinate la perfecțiune atunci când sunt realizate de meșteri cu istorie. Strălucirea și calitatea, împreună, sunt aspectele care vor scoate îm evidență întotdeaua - brățările, inelele, lănțișoarele, pandantivele și toate accesoriile realizate handmade.


 4. Materiale inedite examinate atent

Bijuteriile lucrate manual sunt realizate cu drag și grijă. Adesea, materiile prime pentru bijuteriile lucrate manual trec printr-o examinare repetată, spre deosebire de bijuteriile care sunt create de mașinării. De aceea, bijuteriile lucrate manual sunt foarte rezistente. Artizanul sau creatorul poate identifica și obține materialele potrivite în funcție de complexitatea accesoriilor pe care urmează să le confecționeze.

Impecabile și realizate cu o atenție sporită la detalii, bijuteriile realizate manual prezintă materiale de calitate superioară. Pentru realizarea pieselor speciale este necesar un grad mai mare de atenție, dar și materiale pe măsură.


5. Bijuterii finite și limitate

Știi câte modele poate produce un bijutier în viața sa? Depinde foarte mult de momentul în care își începe procesul de creație. Mai exact, numeroși artiști de bijuterii pornesc cu ideea pe hârtie, desenează modelele, iar apoi trec la treabă. În schimb, sunt și mulți alții care dau frâu liber imaginației și se lasă purtați de val. În tot acest timp, o bijuterie poate fi produsă în masă în zeci de mii de exemplare. În cazul în care artistul renunță la a mai prelucra acel model de bijuterie sau nu mai este în putere pentru a o face, respectiva bijuterie va dispărea de pe piață.

Fiecare artist depune o cantitate finită de muncă într-o bijuterie. Numărul total de ore pe care le poate lucra este limitat și de existența lui propriu-zisă. Acesta nu poate lucra ore în șir, fără întrerupere, așa cum fac mașinile speciale de confecționare a bijuteriilor. Accesoriile handmade sunt mai degrabă asemănătoare cu cele ale unui colecționar. 

 

Dragoste și pasiune încapsulate în bijuterii handmade



Artizanii de accesorii handmade, pe lângă efortul pe care îl depun în creație, adaugă în fiecare bijuterie dragostea pentru produs. Când ai în mână o bijuterie handmade, aproape că simți truda cu care a fost realizat procesul de prelucrare și vezi iubirea pe care artistul a pus-o în acea bijuterie.

Unii oameni spun că adevărata frumusețe stă în ochii privitorului, dar atunci când un produs este realizat cu dragoste și știi că prin achiziționarea unei bijuterii handmade unicat vei susține în acest fel o afacere la scară mică, vei vedea totul mai frumos. Este un lucru bun să promovezi economia locală, iar arta locală este un fenomen ce nu ar trebui pierdut.  Simte-te specială prin susținerea artizanilor ce prelucrează accesorii/bijuterii handmade din pasiune și iubire!

 

Unicitatea bijuteriei meșteșugarului va atrage întotdeauna privirile celor din târg!

Alege bijuterii șlefuite cu dragoste!

Taguri: