Diferenta dintre un cristal Swarovski veritabil si sticla

Diferenta dintre un cristal Swarovski veritabil si sticla

16.02.2017 21:10

Elementele Swarovski sunt considerate, la nivel mondial, cele mai calitative cristale prelucrate mecanic. Si cum o marca de succes este imediat vizata de imitatorii dornici sa profite de numele si tehnicile sale de prelucrare, piata este acum invadata de bijuterii de cea mai slaba calitate, dar afisate drept “piese de lux”, cu pretentii de preturi “premium”.

Patentata in 1892, masina de taiat si fatetat cristale a deschis poarta unei fascinante lumi cristaline, dar si a unei afaceri de succes. Din acest punct de vedere, Daniel Swarovski a fost un adevarat vizionar in domeniul artei bijuteriilor.

In 1895, Swarovski se muta din Bohemia in Wattens, o mica localitate in Alpii tirolezi, in apropierea orasului Innsbruck. Aici, impreuna cu cei trei fii ai sai, deschide o fabrica de taiat cristale, experimentand apoi numeroase metode de a le obtine si prelucra. Acestea sunt realizate din sticla optica extrem de pura, de calitate superioara. Cristalele lui Swarovski sunt taiate precis cu mai multe fete, avand muchii fine, realizate industrial, ce creeaza un efect de stralucire datorita multiplelor fatete care capteaza lumina si o reflecta in sclipiri si culori atractive.

In timp, aceasta stralucire a fost considerate ca fiind capabila sa capteze lumina si sa o amplifice, distribuind energia pozitia in exterior. Prin urmare, sureprezinta acum un element important in arta Feng-Shui. Sunt extrem de apreciate atat pentru frumusetea lor, cat si pentru efectele benefice pe care le au asupra celor din jur.

In prezent, bijuteriile Swarovski, in special cele montate manual, asemenea celor din boutique-ul Roxanne’s, sunt foarte apreciate in lumea intreaga.

Cum deosebim, insa, o simpla sticla de cristale swarovski originale?
- CERTIFICATUL DE AUTENTICITATE emis de producator este obligatoriu atunci cand achizitionati aceste bijuterii.
- BRAND-ul este cel care ne arata cine isi asuma responsabilitatea autenticitatii.
- Caracteristica specifica Swarovski este GREUTATEA, aceste cristale fiind realizate dintr-o sticla speciala cu un continut ridicat de plumb, ceea ce le confera o greutate mult mai mare decat a sticlei obisnuite.
- STRALUCIREA cristalului Swarovski veritabil este inegalabila, sticla ce intra in componenta sa fiind tratata cu un ingredient special, patentat de Swarovski insusi, si care nu poate fi reprodus. Falsurile au pe langa impuritati si neregularitati, chiar mici bule de aer.
- ASPECTUL UNIFORM este un alt indicator ce ne ajuta sa deosebim originalul de copii. Cristalele adevarate sunt uniforme, tehnologia taierii suprafetei lor in sute de fatete bazandu-se pe o tehnologie complexa ce foloseste simularea 3D, in timp ce falsurile au margini neregulate.
- CULOAREA este un alt element esential, paleta nuantelor autentice fiind extrem de larga (circa 80 de culori), in timp ce imitatiile nu folosesc decat aproximativ jumatate din aceasta gama.

Postat în Fashion De:
Roxana Muntean

Certificare Magazin de Incredere. Roxannes.ro respecta standardele TRUSTED.ro

Firma autorizata ANPC pentru operatiuni cu metale si pietre pretioase. AUT. Nr. 9803

Plati securizate 3D Secure. Platesti online in siguranta.

Plata in rate fara dobanda. Pana la 6 rate lunare.

Afisarea 100% transparenta a recenziilor de la clienti verificati.