Pandantive cu semnificatie, New In: Nu

filtre
Set Pandantiv placat cu argint - Angel Caller - Healing Stones cu 7 pietre semipretioase tamaduitoare, interschimbabile
"Cand port o bijuterie, aceasta trebuie sa insemne cu adevarat ceva.”

JULIA RESTOIN ROITFELD

Una dintre cele mai populare bijuterii este pandantivul, un obiect ce poate intruchipa simboluri distincte. Acesta se atarna de regula la un lantisor si i se pot atribui functiile pe care le indeplineste o amuleta, un talisman in anumite culturi.

Termenul de "pandantiv" provine din limba franceza si inseamna "care atarna".

Istoria sa dateaza inca din cele mai vechi timpuri. Numarandu-se printre primele obiecte de podoaba ale omului primitiv, pandantivul era o roca gaurita prin care se trecea un snur confectionat din vita de vie.

Cercetarile efectuate de catre arheologi, atesta ca acest tip de bijuterie, confectionata din argint sau alte metale, facea parte din stilul de viata al oamenilor inca din vremea Egiptului Antic.

Adesea, faraonii purtau podoabe cu pandantive in forma de scarabeu, fiind un simbol important al puterii si al bogatiei. Familiile regale purtau pandantive de tip tablita cu hieroglife pe care era scrise numele si locul pe care il ocupa in cadrul dinastiei. In general, pandativele indeplineau un rol de protectie impotriva vrajilor si a pericolelor. Deseori, pandantivul functiona ca un talisman caruia i se atribuiau puteri supranaturale.

In Antichitate, era folosit ca medalion care se deschidea si in interiorul caruia se ascundeau diferite lucruri de valoare sau esente periculoase, precum erau otravurile pregatite dusmanilor. Treptat, traditia purtarii acestor bijuterii a continuat, atat la nobili, de exemplu, la popoarele romane si la cele grecesti, exista obiceiul purtarii de lantisoare ce aveau atasate sigilii ale caselor regale, iar la clerici, pandativele erau purtate sub forma de cruciulite confectionate din aur sau argint.

Astazi, pandantivele si-au pastrat valoarea de talisman, dar in special se pune accentul pe design si materialele din care sunt confectionate si pot schimba complet o tinuta, adaugandu-i un plus de personalitate si culoare.

Odata ce vei alege si vei purta un pandantiv Roxanne’s, te vei simti diferita, distinsa si vei atrage, cu siguranta, admiratia celor din jur!