Brose

Readusa de catre designeri in noile tendinte, brosa este bijuteria cel mai simplu de purtat care va da oricand o tenta glamour oricarei vestimentatii.

filtre
"Bijuteriile si brosele au fost purtate de-a lungul istoriei ca simboluri ale puterii, cu rolul de a transmite mesaje.”

MADELEINE ALBRIGHT

Brosele au o istorie indelungata. Sunt printre cele mai vechi bijuterii, cunoscute inca din Epoca Bronzului. Acestea erau folosite ca si agrafe ornamentale de catre romani, greci, popoarele germanice dar si de catre celti si popoarele migratoare.

Initial au avut o functie practica, specifica, de fixare a obiectelor vestimentare, fiind atasate acestora, imbinand diferite materiale, cusaturi si modele. Cunoscute in antichitate ca si fibule, erau confectionate de obicei din metale precum aur, argint sau bronz dar si din alte materiale, de exemplu os. In anumite perioade, fibulele aveau o insemnatate aparte, ele indicand etnia, clasa sociala sau rangul purtatorului. Acestea au fost descoperite si pe teritoriul Daciei, fiind fibule de influenta romano- bizantina.

Primele brose au fost confectionate cu spin de trandafir si cremene, iar mai apoi au aparut brosele cu ac.

Chiar daca brosele au devenit elemente ornamentale in perioada Bizantina, fiind purtate in mod obisnuit pentru a prinde un fular sau o esarfa, in timp, modelul acestora s-a transformat in design-uri elaborate, menite sa accesorizeze, si nu doar sa tina impreuna anumite materiale. Aceste accesorii s-au transformat, de-a lungul istoriei, din obiecte minimaliste, in bijuterii spectaculoase, pe care orice femeie si le doreste si astazi.

Madeleine Albright, secretarul de stat al SUA in vremea mandatului Clinton, a fost printre femeile care au facut faimoase aceste accesorii si purtarea lor in timpurile noastre. Ea spunea: "ele sunt intermediarii mei – medaliile mele, acele mele de siguranta, intepaturile mele, vulnerabilitatile mele. Zilele bune au flori si fluturi, zilele oribile au gandaci si carnivore, alunecosii sunt primiti cu serpi vintage, iar cei de pe aproape cu elemente clare de doctrina comun acceptata – steaguri, simboluri nationale." Astfel, ea a ramas in istorie pentru modul ingenios de folosire a bijuteriilor ca modalitate de comunicare diplomatica, cunoscuta sub numele de "pin-diplomacy". Drept urmare, orice femeie ar putea invata ca, prin bijuteriile pe care le poarta, va transmite un mesaj, o stare, o poveste proprie! Bijuteriile vor transmite mesajele pe care femeia i le incredinteaza.

Chiar daca au trecut mii de ani de la aparitia primei brose, aceasta bijuterie nu se va demoda niciodata. Poti purta o brosa handmade, decorata cu cristale Swarovski si pietre semipretioase pentru a aduce originalitate si personalitate unei tinute moderne, in trend. Prin urmare, brosa Roxanne's este un accesoriu care nu trebuie sa iti lipseasca din cutia de bijuterii.

Odata ce vei alege si vei purta o brosa Roxanne’s, te vei simti diferita, distinsa si vei atrage, cu siguranta, admiratia celor din jur!