Informații despre pietre semiprețioase

Informații despre pietre semiprețioase

Fiecare piatră semiprețioasă are o întreagă poveste în spate. Preluate direct din natură, pietrele semiprețioase sunt șlefuite manual și se îmbină perfect cu bijuteriile. Consacrate atât pentru stilul vintage, cât și pentru cel modern, asa-numitele bijuterii cu pietre semiprețioase există în numeroase variante și sunt un adevărat strop de inedit, oferind un aspect unic.

Acest tip de pietre este cunoscut pentru plusul pe care îl oferă unei bijuterii. Traseul pe care îl parcursge o piatră semiprețioasă – de la găsirea ei în natură – până la decorarea practică a unei bijuterii cu aceasta – este unul complex și toate tehnicile aplicate, precum cele de tăiere și șlefuire sunt speciale.



Care este semnificația pierelor semiprețioase?



De-a lungul timpului, oamenii au continuat să descopere minunății ale lumii înconjurătoare și au profitat din plin de fiecare nouă descoperire. La fel s-a întâmplat și cu pietrele semiprețioase. Având culori unice și modele diverse au ajuns să fie utilizate pentru bijuterii și să fie iubite de toți cei care le poartă, pentru simplul fapt că înfrumusețează orice ținută și îi oferă un plus de valoare.

Însă, există și numeroase persoane care aleg diverse tipuri de pietre semiprețioase datorită semnificației pe care acestea o au. Iată câteva exemple de astfel de pietre alături de legendele lor:

 

  • Ametist – o piatră puternică. Încă din antichitate se spune că această piatră semiprețioasă te protejează de toate energiile negative, îți îmbunătățește intuiția și abilitățile psihice, dar în același timp te ajută și să te rupi de viciile sau obiceiurile pe care le ai. Ametistul trezește conștiința superioară și te poate ajuta să iei decizii înțelepte. Afirmația care este asociată acestei pietre semiprețioase este următoarea: Las în urmă toate atașamentele și trăiesc realist.


  • Agat – o piatră de pământ. Despre această piatră semiprețioasă se spune că te va ajuta să te simți mai echilibrat și că îți oferă stabilitate în perioadele în care simți că nu îți găsești locul. În plus, te poate influența să te simți mult mai bine în propia piele. Existența mai multor tipuri de agat, precum cel rosu, verde, negru sau blue sky îți oferă posibilitatea de a alege această piatră semiprețioasă în culoarea pe care o preferi. Despre toate se aude că te-ar încuraja să îți aliniezi cuvântul, fapta și intenția, dar și că îți dezvoltă capacitatea de a-ți fixa convingerile și de a trăi într-un mod echilibrat. Afirmația asociată agatului este următoarea: Sunt hrănit de Pământ și de viața în sine.


  • Howlite – mineral descoperit recent. Specialiștii afirmă faptul că această piatră semiprețioasă te încurajează să trăiești viața din plin și să renunți la toate lucrurile care îți provoacă stres și care îți limitează fericirea. Dacă vei purta o bijuterie cu howlite, vei putea să te bucuri de viață, fără să îți faci griji cu privire la ceea ce fac cei din jurul tău sau ce vor spune despre tine. Afirmația asociată howlite-ului este: Mă eliberez de toate lucrurile ce provoacă stres și încep să mă bucur de viață.


  • Cuarț – cea mai versatilă piatră. Despre acesta se spune faptul că are proprietatea unică de a amplifica energia și, în același timp, capătă și proprietăți de la alte pietre alături de care este purtat. Afirmația care îi este asociată cuarțului este următoarea: Sunt susținut de Univers să creez ceea ce merit cu adevărat.

Toate aceste pietre semiprețioase se găsesc în oferta Roxanne’s. Astfel, îți poți alege bijuteria preferată în funcție de semnificația pietrei, dacă îți dorești să te bucuri de energii pozitive datorate unor descoperiri și utilizate ulterior în decorarea bijuteriilor.

 

De ce să alegi bijuterii cu pietre semiprețioase

 

Bijuteriile pe care le porți, pot fi mai mult decât un simplu accesoriu pe care îl iei pentru a da un plus de valoare și eleganță ținutei. Acestea pot să devină parte din tine și pot ajunge chiar să te reprezinte.

În cazul pietrelor semiprețioase, care sunt pline de încărcătură energetică și semnificație, bijuteriile decorate cu ele te pot ajuta în activitățile tale de zi cu zi.

Dacă vei purta constant o bijuterie cu o piatră semiprețioasă, pe lângă aspectul vizual plăcut pe care îl are, îți va influența și starea de spirit zilnică. Iar dacă o vei purta un timp îndelungat, cu siguranță vei duce o viață plină de armonie și bucurie.

Fiind colorate, pietrele semiprețioase se potrivesc în numeroase ținute și pot fi purtate chiar și la birou. Nu trebuie să fie neapărat un eveniment special pentru a scoate din cutie brățara cu pietre semiprețioase și, cu siguranță, vibrațiile energetice te vor însoți în fiecare zi.



Designerii de bijuterii crează cele mai frumaose combinații cu ajutorul pietrelor semiprețioase, iar pe multe dintre ele poți să le găsești și în colecția Roxanne’s. Piesele care pot fi atât vintage, cât și moderne sunt create și pentru a fi accesibile. Astfel, când vine vorba despre ”preț pietre semiprețioase”, trebuie să știi că ai la dispoziție numeroase variante indiferent de bugetul pe care ești dispusă să îl aloci pentru bijuterii.

Iar acum că ai aflat mai multe despre pietre semiprețioase, pe care dintre ele o vei alege să facă parte din viitoarea ta bijuterie?!

Taguri: