De ce sa alegem bijuteriile handmade?

De ce sa alegem bijuteriile handmade?

Dorind sa aflam cam de cand au inceput femeile sa poarte bijuterii handmade, am citit mai multe articole despre acest subiect. Astfel, am descoperit cum egiptencele obisnuiau sa poarte bentite din aur cu motive florale legate pe frunte, precum si bratari si coliere din perle mari, fie la baza gatului, fie atarnand pe piept.

Mai tarziu, din anul 1674 i.e.n. (adica acum aproape 3700 de ani), cand hicsosii, un trib nomad asiatic a invadat Egiptul, femeile au adoptat imediat cerceii si au inceput sa poarte garnituri de pietre pretioase confectionate de acestia. Si poate ca astfel au devenit populare primele bijuterii handmade.

 

 

Astazi, desi deloc o tehnica noua, manufactura bijuteriilor a inceput sa fie din nou practicata de artisti si apreciata de public.

 

 

Dar oare ce ne motiveaza sa alegem sa purtam bijuterii handmade?

 

 


Ne place sa fim unice. Atentia la detalii este un atuu cu brio feminin. Imbinate, estetica si calitatea bijuteriilor pe care le purtam ne fac sa ne simtim puternice si speciale. Mai cu seama atunci cand accesoriul nostru nu se mai gaseste in niciun sertar, intr-o varianta 100% identica cu a noastra.

Transfer de energie si creativitate. Atunci cand creeaza o bijuterile handmade, artistul o innobileaza cu gratie, bucurie, puterea imaginatiei lui si bucuria gandului ca munca sa va aduce bucurie. Toate aceste emotii pozitive sunt inmagazinate intr-un obiect simplu, care se umple se insemnatate.

Ne exprimam starea de spirit. Stiai ca modul in care iti alegi culorile hainelor si accesoriilor intr-o zi depinde de modul in care te-ai trezit dimineata? Galbenul inseamna energie, rosul emotii intense, verdele relaxare si calm, albul prospetime, portocaliul tonus, iar negrul denota forta, incredere sau, alteori, tristete.

Aspectul diferit. Nu in ultimul rand, suntem mai tentate sa le purtam pentru felul in care arata. O bijuterie handmade este usor de recunoscut de o persoana pasionata de accesorii. Detaliile, mecanismul de prindere, calitatea elementelor, modele mai elaborate decat cele ale bijuteriilor facute in masa. Calitatea lor poate fi o carte de vizita pentru femeia care le poarta. 

Taguri: