Ceva vechi, ceva nou, ceva de imprumut, ceva albastru...

Ceva vechi, ceva nou, ceva de imprumut, ceva albastru...

Pentru fiecare femeie, ziua nuntii este nu doar una dintre cele mai importante din viata, insa este si ocazia de a-si manifesta fascinația față de cele mai dragi obiceiuri. Fiecare traditie poate fi integrata intr-un mod deosebit in decursul zilei in care te casatoresti, astfel incat sa ai parte de un eveniment de poveste, care sa iti poarte noroc toata viata.

Traditiile variaza in functie de cultura si religie, iar nuntile devin evenimente cu adevarat unice. Odată ce ai stabilit tematica, locația, ce ti-ai ales rochia de vis si buchetul mult dorit, te poti gandi la micile detalii care fac intotdeauna diferenta – bijuteriile si obiectele mostenite.

Un vechi poem englezesc ce continea versurile „Something old, something new, something borrowed, something blue...” a dat nastere unei traditii ce s-a raspandit in intreaga lume, ajungand acum si pe meleaguri romanesti. Miresele aleg sau primesc daruri inainte de ziua nuntii, constand in bijuterii si accesorii pe care le pot purta ca sa reflecte aceasta traditie indelungata.

Astfel, ceva vechi este mostenit de la familie si purtat de mireasa in ziua nuntii pentru a sublinia continuitatea si increderea in cei dragi. Obiectul nou, de obicei o bijuterie achizitionata special pentru aceasta ocazie, precum cercei de mireasa, reflecta increderea in viitor si optimismul. Mireselor li se imprumuta obiecte de valoare precum voaluri pastrate in familie sau alte mici accesorii ale cuplurilor apropiate si care s-au dovedit a fi fericite si implinite de-a lungul relatiei. Acest obicei semnifica dorinta de a te bucura de un mariaj la fel de fericit si fertil ca cel al persoanei care ti-a imprumutat obiectul.

Nu in ultimul rand, miresele poarta ceva albastru, chiar sub forma unor cercei de mireasa cu pietre de culoarea cerului. Acestea exprima puritatea, dragostea si fidelitatea, esentiale pentru un mariaj fericit si de durata.

Noi iti propunem mai multe variante de bijuterii de mireasa pe care sa le porti in ziua nuntii ca sa iti aduca noroc si dragoste toata viata. Pentru a-ti face alegerea mai usoara, am creat pe site o pagina dedicata mireselor in cautarea bijuteriilor care sa le infrumuseteze ziua cea mare, si fiecare moment drag ce urmeaza.

Acestea se potrivesc tuturor personalitatilor, fiind disponibile intr-o gama variata de colori, aspect si stiluri – modern sau vintage. In acest fel, perechea ta de cercei mireasa sau bratara pe care alegi sa o porti cu aceasta ocazie poate indeplini traditiile din poemul englezesc.

Iar daca te-ai casatorit deja, o pereche de cercei poate fi un cadou - acel obiect nou, ideal pentru o prietena sau pentru o ruda apropiata care urmeaza sa faca pasul cel mare.

Taguri: