Pandantive, New In: Da

Set Pandantiv placat cu aur - ZEN Locket Amulet of Truth si 7 pietre semipretioase interschimbabile
Set Pandantiv placat cu argint - ZEN Locket Amulet of Truth si 7 pietre semipretioase interschimbabile
Set Pandantiv placat cu aur - ZEN Locket Amulet of Calm si 7 pietre semipretioase interschimbabile
Pandantiv Magic Pendant - Magic Love, placat cu argint, Secret Stone Collection, cu pietre semipretioase interschimbabile
Set Pandantiv placat cu argint - ZEN Locket Amulet of Calm si 7 pietre semipretioase interschimbabile
"Port intotdeauna un pandantiv care sa ma protejeze, pentru a evita karma rea.”

GRACIE GOLD

Pandantivul: o istorie de la simbol la talismanul contemporan elegant in societate

Orice bijuterie este speciala in felul ei, iar aceasta valoare trebuie sa fie transpusa si persoanei care o poarta. Astfel, atunci cand vine vorba despre pandantive sau despre alegerea celui potrivit, ar trebui sa tii cont si de semnificatia lui. Fiecare lantisor are nevoie de pandanive potrivite pentru a forma un tot unitar perfect!

Una dintre cele mai populare bijuterii este pandantivul, un obiect ce poate intruchipa simboluri distincte. Acesta se atarna de regula la un lantisor si i se pot atribui functiile pe care le indeplineste o cruciulita, o amuleta, un talisman in anumite culturi.

Termenul de "pandantiv" provine din limba franceza si inseamna "care atarna".

Istoria sa dateaza inca din cele mai vechi timpuri. Numarandu-se printre primele obiecte de podoaba ale omului primitiv, pandantivul era o roca gaurita prin care se trecea un snur confectionat din vita de vie.

Cercetarile efectuate de catre arheologi, atesta ca acest tip de bijuterie, confectionata din argint sau alte metale, facea parte din stilul de viata al oamenilor inca din vremea Egiptului Antic. Pandantivele s-au purtat inca de la fenicieni. La etrusci, femeile purtau pandantive ce contineau mici obiecte de cult, relicve inzestrate cu "puteri magice", obiecte "vrajite", amulete menite sa apere purtatorul impotriva bolilor, raului sau pericolelor.

Adesea, faraonii purtau podoabe cu pandantive in forma de scarabeu, fiind un simbol important al puterii si al bogatiei. Familiile regale purtau pandantive de tip tablita cu hieroglife pe care era scrise numele si locul pe care il ocupa in cadrul dinastiei. In general, aceste diverse modele pandative indeplineau un rol de protectie impotriva vrajilor si a pericolelor. Deseori, pandantivul functiona ca un talisman caruia i se atribuiau puteri supranaturale.

In Antichitate, era folosit ca medalion care se deschidea si in interiorul caruia se ascundeau diferite lucruri de valoare sau esente periculoase, precum erau otravurile pregatite dusmanilor. Treptat, traditia purtarii acestor bijuterii a continuat, atat la nobili (de exemplu, la popoarele romane si la cele grecesti, exista obiceiul purtarii de lantisoare ce aveau atasate sigilii ale caselor regale), cat si la clerici (unde pandativele erau purtate sub forma de cruciulite confectionate din aur sau argint). Mai tarziu au inceput sa fie purtate pandantive cu litere ale alfabetului. Literele reprezentau fie initialele purtatorului, fie ale monarhului sau conducatorului local.

De ce sa alegi in zilele noastre diverse modele de pandantive

Astazi, pandantivele si-au pastrat valoarea de talisman, dar in special se pune accentul pe design si materialele din care sunt confectionate. Bijuterii handamade in context general, in care sa fie cuprinse si modelele de pandantive handmade pot fi delatiile de care ai nevoie pentru a te simti speciala. Placate cu aur roz de 24K sau argint si decorate cu pietre semipretioase naturale si cristale Swarovski, pandantivele de dama Roxanne's sub brandul Mariana Jewellery sau o Papusa-Pandantiv Bambola vor schimba complet o tinuta, adaugandu-i un plus de personalitate si culoare.

Odata ce vei alege si vei purta o bratara Roxanne’s, te vei simti diferita, distinsa si vei atrage, cu siguranta, admiratia celor din jur!