Charmuri, New In: Nu

filtre
"Un charm este un ornament mic care, in zilele noastre, continua sa fie vazut ca un talisman aducator de protectie, dragoste si noroc.”

ROXANNE'S JEWELLERY & GIFTWARE

Ce sunt charmurile si cum se poarta?

Charmurile se pare ca ar fi aparut ca o varianta a talismanelor pentru a evita spiritele rele sau ghinionul. In timpul perioadei preistorice, charmurile erau confectionate din scoici, oase de animale si lut. Mai tarziu, acestea au fost realizate din pietre, roci si lemn.

Primele bratari cu charmuri dateaza din anii 600 - 400 i.Hr.si au fost purtate de asirieni, babilonieni, persieni si hititi. Exista, de asemenea, dovezi arheologice din Africa care atesta ca charmurile au fost folosite in urma cu 75.000 de ani. In Germania, charmuri din colti de mamut, sculptati, au fost atestate ca au o vechime de aproximativ 30.000 de ani. In vechiul Egipt, charmurile se foloseau ca simboluri ale credintei si ale norocului. Charmurile au servit, de asemenea, pentru a identifica un individ cu zeii in viata de apoi.

In timpul Imperiului Roman, crestinii foloseau mici charmuri ascunse in haine pentru a se identifica cu alti crestini, iar cavalerii medievali purtau aceste mici obiecte pentru a fi protejati in lupta. In Evul Mediu, se purtau charmuri care evidentiau originea familiala si convingerile religioase si politice. Purtarea in masa a charmurilor a inceput sa-si piarda identificarea cu clasele bogate in timpul Renasterii, pe masura ce cartile erau produse in masa, iar superstitiile dispareau. Cu toate acestea, charmurile erau inca utilizate pe scara larga de catre persoane cu mijloace si educatie limitate.

In istorie, Regina Victoria este remarcata pentru contributia sa la popularizarea acestora, initiind o moda printre clasele nobile europene. In aceasta perioada, charmurile si-au schimbat dramatic scopul pentru care erau purtate, ajungand a fi considerate adevarate bijuterii fashion. In 1889, Tiffany & Co. a prezentat primul model de bratara cu charm, o bratara cu o singura inima sub forma de charm, care este si astazi un simbol iconic pentru Tiffany. Apoi, soldatii care se intorceau acasa dupa Al Doilea Razboi Mondial, ofereau celor dragi charmuri lucrate manual de mesteri locali din zona in care se luptasera. Totodata, vedete precum Elizabeth Taylor si Joan Crawford au contribuit la alimentarea interesului si popularitatii acestor bijuterii cu charmuri. Desi interesul si productia acestui gen de bijuterii au scazut in ultima parte a secolului al XX-lea, a existat o renastere a popularitatii lor dupa anul 2000. Inspirate de filmul Piratii din Caraibe, bratarile cu charmuri au fost reintroduse ca o tendinta de moda. In acelasi timp, giganti din fashion, precum Louis Vuitton, au reintrodus glamour-ul bratarilor cu charmuri, declarand ca acestea sunt un must-have pentru orice ocazie.

Un charm este un ornament mic care in mod obisnuit este legat de o bratara sau un lant. In zilele noastre, el continua sa fie vazut ca un talisman aducator de protectie, dragoste si noroc.

Odata ce vei alege sa porti un charm Roxanne’s, vei da farmec pana si celei mai simple bijuterii si vei atrage, cu siguranta, admiratia celor din jur!