Bijuterii placate cu rodiu, New In: Nu

filtre
Inel de logodna Argint 925 Classic Floral CZ Diamond
Inel de logodna Argint 925 Classic Floral CZ Diamond
99,00 RON
49,50 RON
"Nu face lucrurile bine, fa-le perfect. Fii indraznet, fii primul, fii diferit, fii corect."

DALE CARNEGIE

Esti curios sa afli cine a facut rodiul faimos? Nu a fost William Hyde Wollaston cand l-a descoperit in 1803, ci Sir Paul McCartney, membrul legendarei trupe The Beatles in anul 1979, atunci cand Cartea Recordurilor Mondiale l-a premiat cu un disc placat cu rodiu, pentru categoria "Cel mai bun artist si compozitor al tuturor timpurilor".

Denumirea rodiului provine din cuvantul grec "rhodon" care inseamna trandafir.

Rodiul face parte din grupa de metale a platinei, fiind un metal nobil extrem de rar (se gaseste in cantitati foarte mici pe planeta) si, totodata, cel mai scump metal pretios din lume - cantitativ, pretul sau este aproximativ de 6 ori mai mare decat pretul aurului.

Acest metal nobil nu formeaza oxizi si nu este atacat de cei mai multi acizi. Este un metal rezistent la coroziune si oxidare in aer umed, cu o rezistenta 6 pe scala Mohs (in comparatie cu aurul sau argintul care au numai 2.5). Datorita acestui fapt, rodiul creste durabilitatea oricarei bijuterii din alama, argint sau aur alb pe care o placheaza. De aceea, astazi se foloseste pentru placarea bijuteriilor de calitate premium, pentru a le conferi protectie si a le transforma in metale mai atractive, mai rezistente la uzura si mai longevive.

Bijuteriile sunt placate cu rodiu intr-un proces cunoscut si sub numele de galvanizare sau rodinare. Bijuteriile noastre placate cu rodiu, reunite in magazinul de bijuterii online au un aspect original datorita calitatii premium a tuturor materialelor folosite, precum si datorita modelelor deosebite si designului spectaculos, recunscute deja ca elemente distinctive Roxanne's.

Avantajele placarii cu rodiu: acest proces aduce un plus de stralucire bijuteriilor, care, in urma acestui procedeu, nu mai necesita lustruire sau curatare periodica, ele primind un aspect lucios si nobil, de aur alb; bijuteriile vor avea durabilitate crescuta; metalul devine mai rezistent la zgariere si abraziune; cand se foloseste rodiu la placarea bijuteriilor din argint, acestea nu se mai innegresc rodiul nu contine nichel, piesele astfel obtinute fiind hipoalergenice, recomandate persoanelor sensibile.

Cele mai spectaculoase bijuterii placate cu rodiu de vanzare la Roxanne's, vor fi puse in valoare de frumusetea monturilor si stralucirea cristalelor Swarovski, Zirconia CZ si a pietrelor semipretioase naturale.

Bijuteriile rodinate vor adauga intotdeauna o nota personala fiecarei tinute pe care o vei purta si te vor pune in lumina in orice moment!