Chakra - Harmony & balance, New In: Nu

filtre
Set Pandantiv placat cu aur - Chakra - Harmony & Balance si 7 pietre semipretioase interschimbabile
Set Pandantiv placat cu argint - Chakra - Harmony & Balance si 7 pietre semipretioase interschimbabile
"Atingerea unirii pe toate chakrele se realizeaza numai prin dragoste, energie si atentie."

PAUL FERRINI

Cele 7 Chakre si proprietatile lor energetice - echilibru prin cristalele si pietrele naturale potrivite

Omul comunica cu mediul inconjurator prin intermediul chakrelor. Chakrele omului reprezinta centrii nostri de putere si sunt aliniate pe verticala, de-a lungul coloanei vertebrale, in punctele principale ale sistemului nervos central (ex: sacral, lombar, toracal, cervical).

Sistemul de chakre a fost recunoscut mai intai în Orient, constituind fundamentul anumitor invataturi hinduse, budiste si taoiste. Cele 7 chakre ale corpului formeaza ceea ce culturile amintite numesc anatomia spiritului uman.

Ele asigura un permanent schimb de energii subtile care au rolul de a mijloci comunicarea in orice situatie. Din fiecare chakra radiaza un anumit numar de canale energetice („nadi”) cunoscute in traditia yoghina sub numele de petale sau spite energetice. Clarvazatorii sustin adeseori ca vad chakrele ca niste focare de lumina subtila distinct colorate care au un numar diferit de petale, care pornesc dintr-un punct central.

Cuvantul ”chakra” provine din sanscrita si inseamna roata, palnie, vortex. In limbajul comun, prin chakra se intelege un centru informational, un centru energetic. Chakrele exista în corpul uman, pentru ca fara ele nu ar exista viata.

Fiecare dintre cele 7 chakre este guvernata de legi spirituale, de cristale si pietre semipretioase pe care le putem utiliza pentru a cultiva o mai mare armonie, fericire si bunastare.


Fiecare chakra este asociata cu o culoare, iar culorile corespund celor ale curcubeului din spectrul vizibil de lumina: rosu, oranj, galben, verde, albastru, indigo, violet.

Daca asezi cristalele si pietrele semipretioase potrivite in functie de culorile chakrelor, acestea se vor umple cu energii noi, chakrele care se invart prea repede vor fi incetinite, cele care se invart prea lent vor fi accelerate si, in cele din urma, toate isi vor gasi echilibrul.

Iata detalii despre fiecare chakra, importanta ei si pietrele semipretioase corespondente:

1) Chakra Radacina - MULADHARA

CHAKRA MULADHARA sau Chakra Radacina, este prima chakra, la baza coloanei vertebrale, langa coccis. Acest prim centru este guvernat de Legea spirituala a Karmei. Ea iti guverneaza cele mai stricte necesitati de supravietuire si te conecteaza cu pamantul.

Cand aceasta chakra este curata si energia curge prin ea in mod liber, ne simtim siguri si increzatori ca ne putem indeplini cu usurinta nevoile. Totusi, blocajul in aceasta zona poate cauza sentimente de anxietate si ingrijorare.

Muladhara guverneaza vigoarea, ereditatea, securitatea, pasiunea, relatia cu lumea fizica, durerea sau placerea fizica, defineste conceptul de „fiinta” si „acceptarea fiintei”.

Muladhara este simbolizata de lotusul cu patru petale si are corespondent cromatic culoarea rosu iar piatra favorizanta este Agatul Rosu.

2) Chakra Creativitatii - SVADHISTHANA

CHAKRA SVADHISTHANA sau chakra sacrala, este cea de-a 2-a chakra. Este situata in zona sacrala, in jurul buricului. Energia acestui centru poate fi utilizata pentru reproducere biologica, iar atunci cand este canalizata in centre energetice mai inalte, alimenteaza forta creativa, forta fizica si vitalitatea, sexualitatea, relatiile interpersonale.

Ea controleaza zona genitala, rinichii, vezica urinara, intestinul gros, splina precum si gestatia, nutritia, tonusul, asimilarea alimentelor.

Este simbolizata de lotusul cu sase petale si are corespondent cromatic culoarea portocaliu. Pietrele semipretioase asociate sunt Agat Portocaliu, Howlite Rose, Piatra Soarelui.

3) Chakra Energiei - MANIPURA

Localizata in plexul tau solar, in regiunea stomacului, este asociata metabolismului si sistemului digestiv.

CHAKRA MANIPURA este responsabila cu vitalizarea sistemului nervos simpatic, echilibrarea energiei vitale, coordonarea sentimentelor, autocontrolul, este centrul de reglare al stomacului, ficatului, pancreasului, intestinului subtire, vezicii biliare, diafragmei si al muschilor. La nivel mental, Manipura guverneaza puterea interioara, emotional – expansivitatea, spiritual – toate aspectele cresterii.

Este simbolizata de lotusul cu zece petale si are corespondent cromatic culoarea galben. Pietrele care ajuta la reglarea fluxului energetic la acest nivel sunt Citrin, Howlite Galben.

4) Chakra Inimii - ANAHATA

Cunoscuta ca CHAKRA ANAHATA, este localizata in centrul pieptului. Cand centrul inimii este blocat, exista un sentiment al alienarii (instrainarii) de ceilalti. Cand centrul inimii este deschis si in flux, te simti conectat la un nivel profund cu toate fiintele vietii tale.

Este asociata timusului, care face parte atat din sistemul imunitar cat si din cel endocrin. La nivelul timusului se maturizeaza globulele albe responsabile cu contracararea bolilor, timusul fiind afectat de stres. De asemenea, ea mai controleaza inima, sistemul respirator, sistemul circulator, umerii, bratele, mainile, pielea. Anahata guverneaza planurile superioare si cele inferioare ale fiintei, simtul timpului, capacitatea de a iubi neconditionat, respectul de sine, iertarea, compasiunea, increderea, speranta.

Este simbolizata de lotusul cu douasprezece petale si are corespondenti cromatici culorile verde sau roz, iar pietre semipretioase asociate, Agat Verde, Aventurin sau Quartz Verde.

5) Chakra Exprimarii - VISHUDDHA

Chakra gatului, numita in sanscrita CHAKRA VISHUDDHA, este centrul exprimarii. Cand a cincea chakra este deschisa si in flux, ai incredere ca esti capabil de a-ti comunica nevoile.

Este situata in zona gatului, paralel cu glanda tiroida, care secreta hormonii tiroidieni responsabili cu cresterea si maturizarea. Controleaza vorbirea, auzul, vibratia si comunicarea. Coordoneaza glandele tiorida, paratiroida, hipotalamusul, precum si gatul, esofagul, corzile vocale, limba si orificiul bucal. La nivel emotional – independenta, mental – gandirea fluenta, spiritual – sentimentul de securitate.

Este simbolizata de lotusul cu saisprezece petale si are corespondenti cromatici culorile albastru deschis sau turcoaz. Pietrele semipretioase ce ii pastreaza energia sunt Turcoaz, Agat Albastru, Calcit Albastru, Calcedonie albastra.

6) Chakra Intuitiei - AJNA

Cunoscut ca CHAKRA AJNA sau „al treilea ochi”, acest centru se regaseste in centrul fruntii.

Este corespondentul glandei pineale, o glanda sensibila la lumina care secreta hormonul numit melatonina, responsabil cu reglarea starilor de somn – veghe – vigilenta. De asemenea, Ajna controleaza simtul vizual, nasul, urechile, sinusurile si guverneaza gandirea, vederea interioara, viziunile si visele, cunoasterea spirituala. Este considerata centrul fortei psihice.

Este simbolizat de lotusul cu doua petale si are corespondenti cromatici culorile alb, indigo sau albastru inchis iar in cristaloterapia acestei zone i se recomanda pietrele semipretioase de Sodalit.

7) Chakra Constiintei - DAHASWARA

Cunoscuta sub numele CHAKRA DAHASWARA, este vizualizata ca o floare de lotus in crestetul capului.

Aceasta chakra este corespondenta glandei pituitare, care secreta hormonii cu ajutorul carora comunica cu restul sistemului endocrin si se conecteaza cu sistemul nervos central prin intermediul hipotalamusului. I se mai spune si „lotusul cu o mie de petale” si este localizata in crestetul capului (zona parietala). Ii corespund culorile violet sau auriu si este corelata cu intelepciunea si moartea corpului fizic.

Sahasrara este responsabila de eliberarea karmei, starea fizica de meditatie, reprezentand legatura cu Sursa Universala de Energie si Constiinta Colectiva.

Pentru o chakra curata prin care energia curge liber, se folosesc pietrele semipretioase de Ametist.


Rebeca >M ne propune sa echilibram energiile chakrelor cu ajutorul pandantivelor si celor 7 pietre aferente fiecarui centru energetic, in culori complete, pentru a armoniza spiritul cu corpul si realitatea inconjuratoare.

Descopera setul de bijuterii pentru fiecare chakra, 7 Chakra for Harmony & Balance si vei putea concentra, alinia si vindeca intreg sistemul energetic!