CERCEI TOATA COLECTIA

CERCEI TOATA COLECTIA

Toata Colectia de Cercei


Completarea look-ului tau cu o pereche de cercei potrivita va condimenta orice tinuta si va adauga eleganta aspectului tau general. Pietrele si cristalele spectaculoase vor transforma aceste piese in atuul principal al unei vestimentatii perfecte.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Setare Direcție Descendentă
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Setare Direcție Descendentă
Livrare gratuita


"Poti afla ce fel de persoana crede cu adevarat un barbat ca esti, prin cerceii pe care ti-i ofera."


Audrey Hepburn


Cerceii au o istorie indelungata, estimata la peste cinci milenii, gaurirea urechilor reprezentand o modalitate de infrumusetare inca din cele mai vechi timpuri. Cele mai vechi dovezi argeologice despre purtarea acestor bijuterii au fost descoperite in Persia, cand descoperirile au aratat ca soldatii purtau un cercel in ureche. De asemeana cercei au mai fost descoperiti in morminte, alaturi de schelete feminine. Egiptenii acelor vremuri purtau si ei cercei, care, pe langa rol decorativ, aveau si rolul de a-i feri de spiritele rele.


In Evul Mediu, cerceii au disparut o perioada, fiind inlocuiti de gulerele inalte. Apar din nou in prim plan in timpul Renasterii, cand doamnele de la curte purtau cercei sub forma unor inele sau toarte de aur, cu pietre pretioase sau cu perle.


Pe la 1900, importanta cerceilor scade, femeile fiind condamnate ca isi strapung corpul, pentru ca acesta era considerat ca fiind modelat dupa imaginea lui Dumnezeu. Astfel, apare solutia de a-i prinde cu un surub conceput astfel incat urechea sa nu mai fie gaurita, iar in 1930, apare un nou model: cerceii cu clips. Mai tarziu, in anii 50', piercingul revine la moda, iar femeile organizau petreceri tematice in care isi faceau gauri in urechi (ritual surprins si intr-o scena din filmul Grease, filmat in 1959). Anii 60' au inclus in gama de servicii medicale gaurirea urechii, transferata aproape simultan si in randul magazinelor de bijuterii din Manhattan. La sfarsitul anilor 60', miscarea hippy a facut din cerceii purtati de barbati un simbol al revoltei si nonconformismului.


De-a lungul istoriei, in afară de functiile decorative, cerceii, ca orice alta bijuterie, au avut multe functii si semnificatii, care variau de la epoca la epoca si atestau apartenenta la o anumita cultura sau indicau statutul social al purtatorului. Totodata, in unele culturi, cerceii erau considerati ca avand puteri vindecatoare, crezandu-se ca alunga durerile de cap si ca au proprietatea de a imbunatati circulatia sangelui.


In zilele noastre, femeile ii folosesc pentru a-si pune in valoare frumusetea naturala si tinuta. Se poarta toate tipurile de cercei, in functie de preferintele personale si de tendinte.


Cerceii sunt astazi o piesa cheie in desavarsirea outfit-ului oricarei femei si, de aceea, trebuie sa fii preocupata de alegerea unei forme care sa iti avantajeze perfect fizionomia. Descopera Ghidul Roxanne's pentru a face cea mai buna alegere in functie de fizionomia ta!.


 
Odata ce vei alege si vei purta o pereche de cercei Roxanne's, te vei simti diferita, distinsa si vei atrage, cu siguranta, admiratia celor din jur!