ROBERTO MONTI

ROBERTO MONTI

Roberto Monti


Fiecare bijuterie Roberto Monti este o opera de arta care defineste masculinitatea si eleganta. Alege-ti preferata si defineste-ti un stil propriu!Nu există produse conform criteriilor selectate.

Livrare gratuita


"Viitorul apartine celor care cred in frumusetea viselor lor.”


Eleanor Roosevelt


Brand-ul "Roberto Monti" a fost creat de un tanar antreprenor din Napoli care provine dintr-o familie de bijutieri din tata in fiu. Timp de mai multe generatii, familia Monti s-a remarcat in acest domeniu, impunandu-se pe piata din sudul Italiei.


Misiunea Roberto Monti


Din pasiunea sa pentru moda, tanarul Roberto creeaza in prezent colectii adresate barbatilor care isi doresc sa isi etaleze stilul plin de personalitate, in pas cu noile tendinte. Astfel, iau nastere creatii unice, originale, care pun in evidenta puterea, virilitatea si originalitatea specific masculine. Acest brand s-a nascut din dorinta artistului de a ii ajuta pe barbati sa-si exprime personalitatea prin creatiile sale, sa fie atenti la stilul si aspectul propriu.


Bijuteriile sub brand-ul "Roberto Monti" sunt create in Italia si realizate in totalitate manual, folosindu-se materiale de inalta calitate, fiecare piesa fiind o expresie unica a unicitatii. Finisajul modern este desavarsit cu ajutorul pietrelor semipretioase si a altor materiale naturale, combinate cu maiestrie cu metale pretioase.


Povestea brandului


Provenind dintr-o familie italiana traditionala, Roberto se considera un neinteles atunci cand incearca sa schimbe conceptul de produs alaturi de care a copilarit. Tatal sau, artizan bijutier conservator, nu intelegea, la vremea respectiva cum sa excluzi din portofoliul de produse bijuterii realizate exclusiv din aur, cu modele consacrate, in favoarea unor concepte cu totul noi.


Este momentul in care tanarul antreprenor isi ia viata in maini si se decide sa porneasca singur, pe drumul sau, desigur, cu avantajul experientei de familie acumulate in lumea industriei de bijuterii. Acum se hotaraste sa creeze piese fascinante, unice si inovative, impunand noi tendinte in moda pentru barbati. Pentru aceasta, ia decizia de a se muta la Florenta si de a urma cursurile celei mai apreciate si renumite academii de design de bijutierie din Italia, si a doua din lume. Este admis astfel la Institutul Lorenzo De Medici, Academia de Design LdM din Florenta, unde este incurajat sa isi dezvolte propriul stil si sa foloseasca in creatiile sale materiale combinate in mod inovator. Aici parcurge toate etapele destinate realizarii de bijuterii, de la design la productie si isi contureaza clar proiectele pentru viitor. Scoala de Design LdM ii ofera un punct de referinta artistic si cultural tanarului Roberto, care se simte pregatit sa isi croiasca acum propriul drum in industria de bijuterii. Invata aici de la cei mai buni designeri italieni secretele de creatie artistica si obtine diploma in domeniul designului de bijuterii.


Este momentul in care calea sa se deschide pe piata exigenta a Italiei. Alege categoria de bijuterii pentru barbati tot ca un semn de independenta, familia sa fiind specializata mai cu seama in bijuteriile pentru femei. Inca de la primele creatii simte gustul succesului, chiar daca porneste pe un drum anevoios in care promovarea este o etapa lunga si costisitoare. Primele modele le deseneaza in garsoniera sa mica, de 50 de metri patrati si apoi incearca sa le puna in practica prin colaborarea cu mici ateliere de productie. In aceasta perioada, pentru a se putea intretine si a-si putea finanta proiectul, lucreaza in paralel la un mic restaurant din coltul strazii unde locuia. Ambitia, permanenta neliniste si motivatia de a demonstra tatalui sau ca poate face lucruri marete, il determina pe creatorul nostru sa stranga in jurul sau o mica echipa cu ajutorul careia isi deschide prima manufactura sub numele “Roberto Monti”. De la bun inceput, creatiile sale sunt apreciate pentru combinatia perfecta de stil si confort. El se orienteaza pe realizarea de bijuterii artizanale, unicate, nu a produselor de masa prezente in orice magazin. Folosind materiale premium naturale, exploatate de mii de ani si aducandu-le in designuri contemporane, Roberto Monti reuseste sa se impuna prin inovatie, eleganta si pasiune, depasind mereu asteptarile clientilor sai. In prezent, colaboreaza la nivel international in materie de design si cu alti bijutieri de prestigiu, ducand numele sau pana in Asia sau America de Nord. Designul exclusiv reitereaza creativitatea si ambitia de a sparge vechile bariere, pentru a rescrie noi tendinte in moda masculina.


 
"Fiecare bijuterie pentru barbati este o opera de arta care defineste masculinitatea si eleganta. Alege-ti preferata si defineste-ti un stil propriu!"