Ziua indragostitilor in lume - Obiceiuri de Sf. Valentin

Ziua indragostitilor in lume - Obiceiuri de Sf. Valentin

Ziua iubirii este celebrata de sute de ani si provine de la britanici, in timp ce la 1800 au fost confectionate primele felicitari pentru aceasta ocazie. Acestea contineau mesaje pe care indragostitii si le impartaseau, iar pentru altii era o forma de a-si declara dragostea fata de cei pe care ii iubeau in secret.

De exemplu, in Scotia, in timpul festivalului de Valentine's Day la care trebuie sa participle un numar egal de barbati si de femei necasatoriti, fiecare isi scrie numele pe un biletel. Acestea sunt puse ulterior in doua palarii - una pentru barbati si una pentru femei. Fiecare femeie prezenta la festival extrage un biletel cu numele unui barbat si invers. Ulterior, acestia formeaza perechi si schimba cadouri.

Mai mult, in Franta, cei necasatoriti se strang in doua case aflate fata in fata si isi striga de la fereastra alesul. Daca barbatul nu este cucerit de femeia care il striga, o abandoneaza, dar pentru aceasta este aspru pedepsit. In aceeasi zi, fetele abandonate aprind un foc si ard poza celui pe care l-au ales.

In Japonia, Ziua Indragostitilor este sarbatorita de doua ori: pe 14 Februarie si pe 14 Martie. Pe 14 Februarie, femeile ofera barbatilor ciocolata neagra, in timp ce, pe 14 Martie, barbatii sunt obligati sa le intoarca favorul, oferindu-le ciocolata alba. Din acest motiv ziua de 14 Martie mai este numita si "Ziua Alba".

In Marea Britanie, in ajun de Valentine's Day, femeile singure pun sub perna cinci frunze de dafin, una la fiecare colt al pernei pentru a-si visa alesul inimii. Acest obicei de Ziua Indragostitilor dateaza din anii 1700 si nu este practicat la scara larga, insa femeile de moda veche inca il respecta, sperand sa isi viseze viitorul sot.

Si tot in aceasta zi, numele pretendentilor unei fete sunt scrise pe bucati de hartie care sunt invelite in lut si puse in apa. Prima bucata de lut care va iesi la suprafata, se spune ca ar contine numele celui cu care fata se va marita.

Indiferent de traditii, Valentine’s Day este un prilej de sarbatoare a iubirii in toate formele sale, in care ar trebui sa ne gandim mai mult ca niciodata la persoanele dragi si sa le multumim pentru ca fac parte din viata noastra. Sa oferim cadouri de dragoste si sa traim iubirea la maxim!

Taguri: