Rodiul, cel mai scump metal pretios din lume

Rodiul, cel mai scump metal pretios din lume

21.02.2018 15:12

Esti curios sa afli cine a facut rodiul faimos? Nu a fost William Hyde Wollaston cand l-a descoperit in 1803, ci Sir Paul McCartney, membrul legendarei trupe The Beatles in anul 1979, atunci cand Cartea Recordurilor Mondiale l-a premiat cu un disc placat cu rodiu, pentru categoria „Cel mai bun artist si compozitor al tuturor timpurilor”.

Denumirea sa provine din cuvantul grec "rhodon" care inseamna trandafir.

 

 

Rodiul face parte din grupa de metale a platinei, fiind un metal nobil extrem de rar (se gaseste in cantitati foarte mici pe planeta) si, totodata, cel mai scump metal pretios din lume - cantitativ, pretul sau este aproximativ de 6 ori mai mare decat pretul aurului.

Acest metal nobil nu formeaza oxizi si nu este atacat de cei mai multi acizi. Este un metal rezistent la coroziune si oxidare in aer umed, cu o rezistenta 6 pe scala Mohs (in comparatie cu aurul sau argintul care au numai 2.5). Datorita acestui fapt, rodiul creste durabilitatea oricarei bijuterii din argint sau aur alb pe care o placheaza.

De aceea, astazi se foloseste pentru placarea bijuteriilor de calitate premium, pentru a le conferi protectie si a le transforma in metale mai atractive, mai rezistente la uzura si mai longevive.

De obicei, bijuteriile din aur alb sau bijuterii argint sunt placate cu rodiu (proces cunoscut si sub numele de galvanizare sau rodinare).

Avantajele placarii cu rodiu:

- acest proces aduce un plus de stralucire bijuteriilor, care, in urma acestui procedeu, nu mai necesita lustruire sau curatare periodica, ele primind un aspect lucios si nobil, de aur alb;

- bijuteriile vor avea durabilitate crescuta;

- metalul devine mai rezistent la zgariere si abraziune;

- cand se foloseste rodiu la placarea bijuteriilor din argint, acestea nu se mai innegresc;

- rodiul nu contine nichel, piesele astfel obtinute fiind hipoalergenice, recomandate persoanelor sensibile.

Placarea bijuteriilor din argint cu rodiu, le aduce acestora, pe langa un plus de stralucire, o calitate superioara, pretul rodiului fiind mai mare decat pretului argintului.

Fiecare moment al vietii merita sarbatorit printr-o bijuterie speciala, o bijuterie din argint, placata cu rodiu pentru innobilare! Astfel, bijuteriile Miss Roxanny - Heartwarming Jewelslucrate manual din argint pur Sterling Silver 925, placat cu rodiu, vor capta atentia celor din jur si vor da frumusete zilelor si stralucire serilor.

Handmade cu dragoste, din mainile noastre, direct in ale tale!

 

Postat în Fashion De:

Main Copywriter