Istoria Papusilor - Strabunicile Bambole Milanesi

Istoria Papusilor - Strabunicile Bambole Milanesi

Pentru ca iubim nespus papusile, le-am ales ca sursa de inspiratie pentru minunatele si zglobiile colectii cu pandantiv, Bambole Milanesi. Pentru a descoperi in detaliu frumusetea celor ce au fost odata doar jucarii pentru cei mici, iti propunem o incursiune in istoria papusilor.

Primele astfel de creatii dateaza inca din timpul Greciei, al Romei si al Egiptului Antic, fiind confectionate din lemn sau din ceara. Initial, acestea erau concepute si oferite zeilor drept ofranda, urmand ca, in timp, sa devina primele jucarii cunoscute dedicate copiilor.

In Europa recenta, numele papusii vine din frantuzescul „poupée”, iar cea mai veche papusa descoperita dateaza din secolul al XIV-lea (anii 1500), confectionata la Nurnberg, in Germania. Obiectul a fost gasit intr-un castel nemtesc in anul 1966 si avea 20 de centimetri lungime, fiind imbracata in hainele perioadei medievale.



De la amulete ce protejau posesorul pana la obiecte de decor in casele colectionarilor excentrici, papusile au parcurs un traseu bogat de-a lungul istoriei. Ultimele secole au mediatizat acest obiect ca fiind modalitatea sigura de a oferi copiilor preocupari creative.

Bambole Milanesi reprezinta un concept nou, alaturi de o inedita intrebuintare data gingaselor papusi. Tinutele purtate de papusile-pandantiv din aceasta colectie reprezinta un stil vestimentar asociat fiecarui oras-capitala al artei si al modei din lumea intreaga. Descopera pe site-ul Roxanne’s 3 colectii de lant cu pandantiv Bambole Milanesi: Haute Couture StylePret-a-Porter Style si Gatsby Style Revival, ce te vor purta in jurul lumii.

Prin colectia de accesorii “Papusile de la Milano", moda anilor ’20 este adaptata stilului modern, redimensionata la scala redusa pentru a crea tinute unice, realizate din materiale de lux. Materialele sunt colectate de la marile case de moda si rearanjate pentru a da nastere unor bijuterii cu totul aparte.



Cu alte cuvinte, pandantivele Bambole Milanesi sunt destinate fashionistelor curajoase, care isi doresc sa poarte un altfel de accesoriu, modern si cameleonic, care poate accesoriza usor o gama larga de tinute.

Asadar, daca ai iubit papusile in copilarie, nu ai niciun motiv sa renunti la ele! Roxanne’s te invita si chiar te provoaca sa porti copilaria cu tine in fiecare zi! Alege si colectioneaza papusile tale preferate!

Taguri: