Culoarea oficiala a anului 2018

Culoarea oficiala a anului 2018

La sfarsitul fiecarui an, Institutul Pantone din New York  anunta culoarea sau culorile oficiale ale anului ce urmeaza, pentru a stabili principalele directii in design vestimentar si de interior. Decizia finala este rezultatul unui sondaj amanuntit, la care iau parte cei mai importanti designeri de moda si de amenajari interioare din intreaga lume. Acestia se exprima cu privire la paleta de culori pe care intentioneaza sa o foloseasca in domeniul lor pentru a crea colectiile urmatorului an, justificand motivele pentru care au ales aceste nuante. 

Ne bucuram sa ne putem mandri ca designerul israelian al marcii Mariana Jewellery, Mariana Ravid, s-a numarat printre creatorii de elita care si-au spus cuvantul in stabilirea noilor tendinte.

Ca urmare, analizand toate optiunile si planurile de design ale creatorilor,  culoarea Ultra Violet 18-3838 a fost declarata vedeta lui 2018. Astfel, in anul ce tocmai a inceput, tendintele in moda vor fi stabilite in spectrul cromatic al violetului. Pregateste-te sa fii in tendinte, achizitionand bijuterii, piese vestimentare si redecorandu-ti casa conform indrumarilor designerilor remarcabili din intreaga lume.

Aceasta nunata provocatoare insufla originalitate, creativitate si stimuleaza gandire vizionara a oricarui artist pregatit sa o introduca in colectiile sale. Expresivitatea artistica si impulsul creator sunt aduse la un alti nivel odata cu alegerea Ultra Violetului pentru piesele vestimentare, bijuterii si amenajari interioare sau exterioare, deopotriva. Ultra Violetul aminteste de grandoarea galaxiilor din spatiu, de necunoscut, dar si de posibilitatile incredibile de a jongla cu simbolurile si formele.

 

„Culoarea Pantone  a Anului a ajuns sa semnifice mult mai mut decat ceea ce este in tendinte in lumea designului. Acum reprezinta cu adevarat nevoile lumii din prezent”, a declarat Laurie Pressman, vicepresedinte al Pantone Colour Institute. 

„Traim intr-o lume in care este nevoie de inventivitate si imaginatie. Tocmai aceasta inspiratie creationala este unica Ultra Violetului 18-3838, o nunata de mov ce iti inalta potentialul si nivelul de constientizare in fata maretiei universului. De la explorarea unor noi tehnologii si galaxii pana la expresia artisitica si reflectii spirituale, Ultra Violetul lumineaza calea catre cee ace va fi ”, a fost declaratia emotionanta a lui Leatrice Eiseman, director executiv al Institutului.

Tu ce alegi sa porti in culoarea anului?

Taguri: