Cercei Cadou Surpriza | Roxannes.ro

BIJUTERII COPII

BIJUTERII COPII

Bijuterii pentru copii


Bijuteriile adorabile pentru copii de la Roxanne's au un design atractiv, vesel, memorabil pentru cei mici si un pret accesibil, incantator pentru parinti.

Setare Direcție Descendentă
Setare Direcție Descendentă
Livrare gratuita


"De unde sunt eu? Sunt din copilaria mea. Sunt din copilaria mea, ca dintr-o tara.”


Antoine de Saint-Exupery


Bijuteriile pentru copii Roxanne's


Cu mult inainte de epoca moderna, la multe civilizatii se remarca practica de a oferi bijuterii copiilor, atat in scop decorativ, dar mai ales, pentru a ii proteja de spiritele rele. Acest lucru a fost o adevarata traditie peste tot in lume, din Africa in Asia, din Oceania in Europa, precum in culturile native americane.


De mii de ani, inca din primele zile, copiii erau inzestrati cu bijuterii din cochilii si par de animale. Incepand cu vechile culturi si civilizatii egiptene, babiloniene si bizantine dovezi arheologice au scos la iveala bijuterii artizanale elaborate din filigran de aur sau argint, emailuri sau pietre pretioase.


De-a lungul secolelor, parintii din culturi le africane foloseau niste corzi de argint cu clopotele mici asezate pe gleznele copiilor lor, atat pentru a-i urmari, cat si pentru a evita energiile negative. Incepand cu anii 1300, italieni ofereau copiilor lor nou-nascuti cruci din corali care se credea ca ii protejează pe cei mici de "ochiul rau", atat de temut.


Productia de bijuterii a devenit o arta populara in Europa secolului al 17-lea, iar multi mesteri au inceput sa creeze mici bijuterii de argint sau aur pentru copii de-a lungul acelei perioade. Cele mai frecvente erau bratarile de aur (sau, uneori, de argint) cu o placuta gravată, de obicei inscriptionată cu cuvantul "baby". Adesea, inscriptia era realizata din email, folosit pentru a crea decoratiuni cu floricele. Familiile bogate aveau placerea sa isi prezinte nou-nascutii purtand mici brose gravate, de asemenea, cu inscriptia "baby". Unele dintre aceste piese au supravietuit fie ca mosteniri de familie, fie in expozitii muzeale, iar stilurile au inspirat numeroase modele de bijuterii moderne pentru copii care pot fi achizitionate si in zilele noastre.


Aceasta practica s-a raspandit rapid si in America, in diferite forme. Miniaturi de aur au fost vandute sub forma de "baby pins" (broe pentru bebelusi) si folosite in principal pentru a inlocui nasturii mici sau capsele de pe imbracamintea fetelor. Un obicei legat de bijuteriile italiene cu corali a fost intalnit in unele parti ale Statelor Unite in anii 1800 si 1900, cand se obisnuia sa fie daruite coliere cu corali pentru sugari, atat pentru protectia impotriva raului si a bolilor, precum si pentru dentitie.


In multe culturi din America de Sud, America Latina si Asia de Sud, nu era acceptat ca fetele sa aiba urechile perforate. Exista, in acest, sens rapoarte contradictorii despre momentul in care cerceii s-au impus ca accesoriu indispensabil pentru micute. Se spune ca traditia de a gauri urechile fetitelor nou-nascute a aparut ca o modalitate de a diferentia sexele intre ele. Astazi, una dintre cele mai mari bucurii pentru parinti, bunici sau nasi este sa cumpere unei fetite primii cercei. In anumite zone ale lumii, exista chiar si spitale unde o nou-nascuta nu poate fi externata pana cand i se fac gauri in urechi.


Cu siguranta, in prezent stim mai multe despre sanatate si siguranta decat stramosii nostri, ceea ce conduce la intrebarea fireasca: este o idee buna pentru copii, in special pentru cei foarte mici, sa poarte bijuterii? Nu exista niciun argument medical impotriva bijuteriilor pentru copii, presupunand ca sunt luate masurile de precautie de baza. De asemenea, nu există motive practice pentru a evita piercingul urechilor copilului, atata timp cat este efectuat de cineva competent din punct de vedere medical.


 
In vremurile actuale, toata lumea iubeste bijuteriile - chiar si copiii. De la o varstă frageda, in special fetitele, adora sa poarte bijuterii pentru a-si etala stilul si personalitatea.