Agrafe de par, New In: Nu

filtre
"Parul este cel mai bogat ornament al femeii.”

MARTIN LUTHER

Agrafele de par

Unii dintre cei mai recunoscuți designeri accesorizeaza din ce in ce mai mult coafura modelelor care defileaza pe podium cu agrafe de par cu cristale si pietre in diferite culori si marimi, aducand in actualitate tendinta accesorizarii unei tinute moderne cu diverse bijuterii pentru par.

Cum pot fi purtate agrafele de par Roxanne's

Exista mai multe optiuni pe care ti le propunem pentru incorporarea acestor accesorii de par in outfit-ul tau. Fie ca le vei folosi pentru a-ti prinde cateva suvite atunci cand lucrezi, pentru a adauga un strop de culoare unei tinute monocromatice sau pentru a aduce stralucire unei seri importante, agrafele de par vor aduce mereu un vibe fresh coafurii tale.

Frumusetea unei astfel de accesorizari este ca nu iti trebuie mult timp pentru a da o nota personala aspectului tau. Poti opta pentru o singura agrafa sau mai multe, pe aceeasi parte, sau pentru un aspect mai clasic, scolaresc, pentru agrafe asezate simetric in ambele parti. Indiferent de alegere, vei iesi din anonimat. Pentru un look mai dramatic, apeleaza la mai multe agrafe, de acelasi fel sau diferite, prinse una langa alta.

Sa nu iti fie teama sa combini si sa potrivesti aceste accesorii pentru par in functie de personalitatea ta! Incalca regulile stilului traditional si simte-te unica!

Istoria agrafelor de par

Din timpuri stravechi, de cand rasa umana are par, au aparut accesorii pentru a il impodobi. Istoria accesoriilor pentru par cuprinde o gama variata de stiluri, atat pentru femei, cat si pentru barbati.

De la primele accesorii cunoscute in istoria culturilor antice din intreaga lume, pana la piesele moderne din zilele noastre, functionalitatea si moda au fost intotdeauna principalele obiective si s-au impletit armonios.

Primele accesorii pentru par au fost acele de par, gasite in mormintele paleolitice. Acele de par se folosesc de mii de ani si au fost descoperite pe teritoriul Egiptului Antic, al Imperiului Roman si in Grecia. Arheologii au scos la iveala, de la cele mai simple ace de par, confectionate din lemn, pana la cele mai valoroase, realizate din aur. Mai tarziu, in Grecia Antica, femeile foloseau agrafe cu care isi impodobeau coafura.

Agrafele lungi si decorate cu margele sau ornamente atarnate de ele au fost la moda in multe contexte istorice. Din vremurile antice romane, in care accesoriile alungite erau adesea dublate cu recipiente pentru parfum sau otrava, pana in secolul al XVII-lea in Japonia, unde era in plina dezvoltare asa numita arta decorativa Kanzashi, cea care se ocupa cu ornamentarea parului, agrafele au fost folosite ca o modalitate de a mentine parul ordonat, precum si ca simbol al statutului social. De-a lungul timpului, acestea au servit, mai intai, ca modalitate de a tine parul strans, deoarece era necorespunzator ca femeile sa aiba parul lung, lasat pe spate, mai ales in vremurile victoriene. Mai apoi, au servit ca o modalitate de a obtine buclele atat de populare din anii '40.

In zilele noastre, cand coafurile voluminoase si elaborate au fost inlocuite de lejeritatea aranjarii cat mai naturale a parului, cand timpul nu ne mai permite realizarea de coafuri sofisticate, au aparut tendintele aranjarii rapide a parului, cu ajutorul agrafelor. Cu ajutorul agrafelor de par decorate cu cristale Swarovski si pietre semipretioase vei transforma total o coafura banala, intr-una moderna si iti vei crea un look cu un efect vizual sofisticat.

Odata ce vei alege sa porti in par o agrafa Roxanne’s, vei da farmec pana si celei mai simple coafuri si vei atrage, cu siguranta, admiratia celor din jur!